Вітання з ювілеєм!

Інститут української мови > Новини > Вітання з ювілеєм!

Колектив Інституту української мови НАН України та вся наукова спільнота щиросердно вітають зі славним ювілеєм ІРИНУ АНДРІЇВНУ КАЗИМИРОВУ, кандидата філологічних наук, доцента, старшого наукового співробітника відділу граматики та наукової термінології!
Людина, яка поєднала глибокий професіоналізм, широку компетентність і відкритість до всього нового, термінологічну точність і мовну вишуканість, вимогливість і чуйність, ‒ саме ці риси визначають унікальність і привабливість Ірини Андріївни Казимирової.
Ваше плідне життя в науці представляють позначені когнітивно-дискурсивним забарвленням дослідження з історичної термінографії та лінгвістичного джерелознавства; філігранно окреслений типологічний аспект прикладної лінгвотермінографії; фаховий аналіз наукових пошуків слов’янського термінознавства; виважене осмислення наукової лінгвістичної спадщини.
Вашу яскраву особистість, наукові здобутки та організаторські здібності як керівника групи наукової термінології Інституту української мови НАН України високо цінують Ваші колеги як в Україні, так і за її межами. Ви значну частину свого часу віддаєте вихованню наукових кадрів, освітлюючи шлях молодим серцям і зігріваючи їх невичерпною материнською турботою та любов’ю.
Ваш науковий талант, толерантність у стосунках з учнями та колегами, невичерпний життєстверджувальний оптимізм, впевненість у завтрашньому дні викликають повагу та захоплення.
Ми зичимо Вам щасливого довголіття під мирним небом України!
Здоров’я й наснаги Вам на довгії літа!