Видавництва наукової літератури відкрили українським вченим до кінця 2022 року безкоштовний доступ до електронних ресурсів у межах проєкту Research4Life

Інститут української мови > Новини > Видавництва наукової літератури відкрили українським вченим до кінця 2022 року безкоштовний доступ до електронних ресурсів у межах проєкту Research4Life
Українським науковцям до кінця 2022 року надано безкоштовний доступ до повнотекстових електронних ресурсів, які доступні в межах проєкту Research4Life.Більш ніж 15 видавців додатково відкрили електронні колекції книг і журналів для користувачів з України, зокрема, надано доступ до ресурсів таких великих видавництв: Elsevier, Springer Nature, John Wiley & Sons, Taylor & Francis, Emerald, Sage Publications, Oxford University Press, Cambridge University Press, IOP Publishing та інші.

Майже 75 тис. книг, понад 12,5 тис. журналів і бази даних доступні для фахівців закладів вищої освіти та наукових установ України.

Повний перелік ресурсів, до яких надано доступ, можна переглянути за посиланням, зазначивши у відповідних полях назву країни та тип установи.Раніше українським установам, які прагнули отримати доступ до ресурсів через Research4Life, необхідно було сплачувати кошти (Україна включена до переліку країн Групи B, які зобов’язані здійснювати плату за отримання доступу до колекцій літератури, на відміну від переліку країн групи А), втім, у зв’язку зі складною ситуацією в Україні, цьогоріч прийнято рішення скасувати плату для українських установ.

Для отримання доступу закладам вищої освіти, науковим установам, іншим установам і організаціям необхідно зареєструватися.

Джерело: https://www.nas.gov.ua/UA/Messages/Pages/View.aspx?MessageID=8907