Ювілей

Колектив Інституту української мови НАН України та вся наукова спільнота щиро й сердечно вітають з ювілеєм кандидата філологічних наук, старшого наукового співробітника відділу діалектології Наталію Сергіївну ВЕРБИЧ!
Залюбленість у рідне слово допомогла мовознавиці стати справжнім фахівцем у галузі фонетики української літературної мови, про що свідчать її праці – монографія «Інтонація переконування в публічному мовленні» (2011) та низка статей про інтонаційну виразність.
Робота у відділі діалектології сприяла заглибленню Наталії Сергіївни у вивчення особливостей діалектного мовлення українців. Працюючи над «Матеріалами до Словника українських говірок Закарпатської області» М. А. Грицака,  їй вдалося професійно поєднати інтерес до фонетичних та інтонаційних рис діалектного мовлення із роботою в царині діалектної лексикографії.
Непересічна, яскрава особистість, яка має глибокі знання й вагомі наукові здобутки, захоплюється художньою літературою, може професійно відредагувати будь-який текст й організувати науковий захід – усе це про  шановну ювілярку. Такою ми її знаємо, цінуємо і любимо!
Зичимо Вам, вельмишановна й дорога Наталіє Сергіївно, міцного здоров’я, сімейного затишку, благополуччя, життєствердного настрою, оптимізму, щедрих ужинків на науковій ниві!
Усіляких Вам життєвих гараздів під мирним небом України на многії літа!