З ювілеєм!

Інститут української мови НАН України щиро вітає з ювілеєм кандидата філологічних наук Галину Вікторівну СІКОРУ!
У колі наукових інтересів Галини Вікторівни – українська діалектологія, західноукраїнський варіант літературної мови, міське мовлення.
Особливе місце у наукових пошуках ювілярки займає мовлення її рідного міста Львова. Питанням львівського мовлення в синхронії та діахронії присвячено низку наукових публікацій та кандидатська дисертація “Фонетика сучасного львівського мовлення”. У царині діалектної лексикографії Галина Вікторівна разом із колегами працює над  упорядкуванням та підготуванням до видання «Матеріалів до Словника українських говірок Закарпатської області» М. А. Грицака.
Галина Вікторівна завжди активна у мовознавчій громаді України. Свої організаторські здібності проявила як багаторічний голова Ради молодих учених Інституту української мови НАН України. Вона – член Наукового товариства ім. Шевченка, лауреат Міжнародної премії «Культурна дипломатія» за зміцнення міжнародного авторитету України, за розвиток науки, освіти, культури та громадську діяльність.
Зичимо Галині Вікторівні міцного здоров’я, високого інтелектуального піднесення та плідних ужинків на науковій ниві під мирним небом України!
Многая і благая літа!